logo

Mereu în acțiune!

Inițiativa se antrenează!
0

No products in the cart.

  • Ianuarie – a început cu o idee despre care vorbeam și în 2017: primul meu proiect european. Am intrat în rețeaua de tineri a Future LAB Europe și am început European Heroes , proiect prin care eu, împreună cu ceilalți doi colegi de echipă, am intervievat tineri din 12 țări europene și, după doar 6 luni de implementare, am ajuns în finala European Youth Award (categoria Active Citizenship) cu un reach total de peste 500000 și cu peste 100000 vizualizări. European Heroes continuă și în 2019.
  • Februarie – a început povestea mea cu Code Kids România, o inițiativă națională cu 61 de cluburi de programare ce se desfăsoară în bibliotecile publice din tot atâtea localități rurale și mic urbane. Aici învață bazele programării și câștigă competențe STEM 829 de copii. Mai multe informații găsești pe www.codekids.ro
  • Martie, aprilie, mai: am ajuns la radio, la TV, în Belgia, Luxembourg, Italia și Cipru, iar cei de la ASER m-au premiat pentru ceea ce am realizat în studenție. Mi-am anulat plecările din Berlin și Nice. Au fost lunile de implementare pentru European Hereos.
  • Iunie – începutul de lună mă găsea în Strasbourg, la European Youth Event, un eveniment anual ce adună peste 8000 de tineri. Am fost journalist și am creat câteva materiale pentru European Youth Press. În fiecare an cei de la EYP oferă această oportunitate pentru doi tineri din întreaga lume și, de data aceasta, am format o echipă cu o tânără din SUA; Am ajuns în țară și am început “Școala de Reporteri Code Kids“, la Zalău, unde 12 copii au învățat despre care sunt principalele lucruri de făcut pentru a crea un material bun, apoi, aceștia au realizat materiale jurnalistice de tip articol, video, vlog, podcast. M-am îndrăgostit de idee și acum lucrăm la producția primului lor scurtmetraj.
  • August – am fost ambasador pentru Top Talents România 2018, un eveniment care aduce împreună tinerii cu potențial din țară și companiile de top ce se află în căutarea acestora.
  • Septembrie – pe 1 septembrie am lansat primul episod din “Milenialii” – vlogul despre generația noastră. Nemulțumit de direcția în care se îndreaptă creatorii de conținut am decis să intervin. Sunt vlogger de circumstanță, vorbesc despre inițiativă și, alături de echipă, am lansat www.milenialii.ro, un proiect dedicat unei generații întregi, prin care ne dorim să creăm o rețea de inițiatori; Am fost în echipa de comunicare pentru University on Youth and Development, un eveniment ce adună anual 300 de tineri. Timp de o săptămână am lucrat în Mollina, o provincie din sudul Spaniei, lângă Malaga. Vis. Și când zic “lucrat” mă refer la 15-18 ore/ zi; Am intrat în echipa celor de la Orange Magazine, o publicație europeană cu tineri jurnaliști din întreaga lume.
  • Noiembrie – am participat la Eastern Partnership Youth Conference “Youth for Entrepreneurship” 2018 Viena, un eveniment din care mi-am dorit să descopăr cum a fost pentru o țară ca Austria să dețină Președinția Consiliului Uniunii Europene, mai ales că România urma să preia ștafeta. Sunt ambasadorul Imagine Europe,
    o competiţie europeană de idei care te invită să îţi prezinţi viziunea asupra Europei în 2050; Mă ocup de comunicarea “Ora să ȘTIM“, o inițiativă implementată în peste 130 de biblioteci din țară.

A fost ușor? În niciun caz. Cei care mă cunosc știu că eu nu lucrez după un program standard și că, în mod normal, lucrez remote, dar asta nu înseamnă că lucrez mai puțin. Am adunat suficiente serii de zile în care am lucrat peste 13-14 ore/zi și în care am sărit de la un proiect la altul. Code Kids România, Milenialii, European Heroes, Iubesc Studenția, European Youth Press, Orange Magazine, European Youth Event, University on Youth and Development, Ora să ȘTIM – toate inițiativele și proiectele acestea mi-au adus un an plin, un an în care mi-am dorit să-mi antrenez inițiativa. Ca să înțeleg ceva din ceea ce fac, e necesar că proiectele acestea să aibă lucruri în comun. Toate sunt utile și toate aduc schimbarea. Unele sunt pentru copii, altele pentru studenți și tineri. Toate sunt pentru generația aceasta și pentru generația următoare. La unele învăț, la altele implementez, coordonez sau transmit ideile pe care le-am învățat și îndemnurile în care cred. La unele comunicăm la nivel regional și național, iar la altele am reușit să ne facem cunoscuți la nivel european. Nu există proiect la care să nu fac parte dintr-o echipă. Așa îmi formez mediul în care vreau să mă dezvolt și în care pot să creez. E important să creez, să cercetez, să lucrez cu echipe, să încep lucruri, să-mi extrag din imaginație idei noi și să văd cum toate lucrurile acestea produc și rezultate. E important ca tot ceea ce fac să fie și util. E important pentru mine să am acces la ceea ce se întâmplă și în alte țări și sunt bucuros să văd că anul acesta am participat la 13 evenimente internaționale. Dacă mă uit la cum a fost anul 2017 pentru mine, îmi dau seama că lucrurile nu apar din pură întâmplare. Sunt lucruri susținute de câțiva ani.

Am început cu antrenamente și am continuat cu idei, apoi, am adunat în jurul lor echipe și am transformat ideile în proiecte naționale.

Hai că mi-a plăcut anul acesta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *