logo

Mereu în acțiune!

Inițiativa se antrenează!
0

No products in the cart.

2019 – Retrospectivă

Ianuarie

Am început anul cu realizarea unui scurtmetraj pentru CODE Kids. Îmi doresc să fac echipă cu generația următoare și să construiesc lucruri prin care viitorul celor mici să fie mai bun. Fac parte din echipa care implementează inițiativa națională Code Kids România – Copiii fac coding în bibliotecile publice și cred cu tărie în sloganul proiectului nostru: “Rescriem viitorul copiilor!”.

Rescriem viitorul copiilor!

Rescriem viitorul copiilor!Primul scurtmetraj realizat de reporterii CODE Kids! #CODEKidsRomânia

Publicată de CODE Kids pe Luni, 11 martie 2019

Februarie

Începem realizarea seriei Interesant pentru Milenialii – un proiect dedicat unei generaţii întregi. Interesant reprezintă secțiunea de conținut video despre locuri și experiențe mai puțin cunoscute de noi toți, dar interesante – adică, demne de atenția tuturor;

Apoi, înregistrez o scurtă emisiune la Rfi despre inițiativă și implicarea tinerilor în alegerile europene.

La RFI Romania despre Ora să ŞTIM, CODE Kids, Milenialii.ro, dar și despre experiența mea la Golin și despre campania #dedataastavotez. Adică, despre inițiative. 👊

Publicată de Alin Gabriel Grămescu pe Joi, 14 februarie 2019

Martie

Am făcut parte dintr-un workshop pe tema comunicării online, cu accent pe instrumentele social media, organizat de prietenii de la Parlamentul European, Biroul de Informare în Romania în contextul campaniei #DeDataAstaVotez

#DeDataAstaVotez pentru viitor!

Săptămâna trecută ne-am întâlnit cu o parte din comunitatea #DeDataAstaVotez și, la inițiativa lui Alin, am vorbit despre cum ne-am dori să arate viitorul. Iar viitorul nostru în Uniunea Europeană ni-l putem decide chiar noi, prin vot. Vino la urne pe 26 mai 2019 și decide pentru tine. Înscrie-te pe www.dedataastavotez.eu și implică-te în campania de promovare a alegerilor europene!

Publicată de Biroul Parlamentului European în România pe Luni, 4 martie 2019

Am început “Școala de reporteri SDG” 🎙 – o școală de jurnalism pentru copiii din mediul rural prin care îi provocăm să descopere partea utilă a social media. Sau cum îmi place mie să spun: un proiect unic în România. Am organizat cursuri în 25 de localități din Vrancea, Gorj, Sălaj și Neamț. Pentru că generația noastră o să implementeze în următorul deceniu idei în jurul Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (Obiectivele Globale) și acest efort o să fie prezent pe agenda noastră comună europeană, națională dar și regională și locală, este necesar ca noile generații să conștientizeze și să recunoască ideile principale și modelul pe care noi construim.

Grupa mea de reporteri de la Gorj! Urmează Neamț și ne apucăm de creat conținut. 💙#ScoaladeReporteri

Publicată de Alin Gabriel Grămescu pe Sâmbătă, 30 martie 2019

Sunt fericit că am fost în echipa de jurizare a Robotics Championship | Bucharest, March 22-24, unde 120 de echipe din întreaga țară au intra în competiție pentru World Championship, USA. Sunt fericit pentru că am văzut cum arată viitorul unui copil de la CODE Kids, dacă acesta alege să-și urmeze pasiunea. Dacă vrei să înțelegi mai bine generația următoare, poți să începi de aici. Eu am fost impresionat de ceea ce pot realiza liceenii aceștia și de preocupările lor.  👏

The biggest Thank You 🥇 and ❤️ for our dream team of volunteers and partners. More than 200 amazing people who dedicated…

Publicată de BRD FIRST Tech Challenge Romania pe Duminică, 7 aprilie 2019

Aprilie

🇪🇺 Săptămâna aceasta am fost invitat la evenimentul intitulat „Sunt tânăr și votez pentru viitorul Europei!”, organizat…

Publicată de Alin Gabriel Grămescu pe Joi, 4 aprilie 2019

Sunt parte din Education on Europe, un program european implementat de Fundația Robert Bosh. Aici, timp de doi ani, ne pregătim într-un context european și învățăm cum să atacăm problemele actuale și să găsim soluții. Avem oportunitea să ne întâlnim de 5 ori, în 5 țări diferite și să creăm un proiect local. Proiectul acesta nu este încă încheiat. Urmează finalizăm prima etapă în ianuarie 2020 și să ne revedem cu rezultatele finale în septembrie 2020.

#EducationOnEurope

Publicată de Alin Gabriel Grămescu pe Sâmbătă, 13 aprilie 2019

Cu aproape o lună înainte de alegerile europarlamentare, am fost invitat la conferința „What’s up, EU?” creată pentru cetățenii interesați de subiecte precum participarea democratică și implicarea în viața societății. Un proiect care a luat pulsul societății românești înaintea Summitului de la Sibiu. Conferința „What’s up, EU?” a fost o inițiativă a Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Peste o oră o să fie full. Fratele Alex o să-i bage sub scaune, iar eu o să-i scot. E un plan.

Publicată de Alin Gabriel Grămescu pe Joi, 18 aprilie 2019

Mai

Boovie este magic. 👏 M-am întâlnit cu 40 de liceeni și am discutat cu ei despre generația noastră și a lor, inițiativă și conținut.🧐 Peste 1000 de tineri au participat la ediția de anul acesta și asta este wow! 👏👏👏

Boovie este magic. 👏 M-am întâlnit cu 40 de liceeni și am discutat cu ei despre generația noastră și a lor, inițiativă…

Publicată de Alin Gabriel Grămescu pe Duminică, 19 mai 2019

De la Boovie am ajuns la Școala de reporteri și, apoi, direct la atelierul #VloggingAcademy, din cadrul Bucharest Tech Week. Vlogging Academy – un atelier introductiv de 3 ore prin care îi învățăm pe copiii între 10 și 14 ani câteva competențe de bază pentru a deveni buni vloggeri.

De la Școala de reporteri am ajuns direct la atelierul #VloggingAcademy, din cadrul Bucharest Tech Week. Mă gândesc serios să fac ca #VloggingAcademy să fie pe bune. 🎬 #Academy

Publicată de Alin Gabriel Grămescu pe Miercuri, 22 mai 2019

Iunie

Vara începe cu mine pe tărâm african. Ajung în Hammamet, Tunisia, unde sunt parte din echipa de comunicare pentru ediția a șaptea a Mediterranean University on Youth and Global Citizenship. Tot ce pot să spun e că a fost cald. Foarte cald.

4919 evenimente în 155 de comunități.
57428 de copii au participat la sesiunile pentru care au fost distribuite și 5142 de cărți. 155 de bibliotecari implicați.
Așa sună în cifre povestea Ora să ŞTIM și aceasta este echipa. România citește STEM. Sunt fericit că am putut să pun umărul la acest proiect și să fac parte din echipa de implementare. Rezultatele sunt impresionante și impactul în bibliotecă reprezintă un precedent pe care o să mai construim lucruri.

Grupa mea de reporteri SDG ajunge la final de sezon și materialele create de ei pe http://scoaladereporteri.progressfoundation.ro/ merită atenția tuturor.

Școala de reporteri. Provocare Diana Belbiță.

Diana Irena Belbiţă, avem un mesaj pentru tine. Maia, Alexandra, Denisa și Livia fac parte din Școala de reporteri. Ele vorbesc în acest videoclip despre cum văd ele viitorul și, la finalul acestuia, își provoacă idolul să le răspundă la mesaj. #ȘcoaladeReporteri

Publicată de Fundatia Progress pe Luni, 24 iunie 2019

Iulie

Luna în care sunt față-n-față cu o nouă generație. Încep cu un eveniment organizat de Renault, urmează un training pe comunicare pentru echipele BRD FIRST Tech Challenge Romania și o sesiune cu studenții la Global Research Summer School. La final de lună am ajuns în Witten, Germania, pentru a ține un training pe comunicare unui grup de inițiatori europeni și am prins zilele acelea cu 38 grade la umbră. Memorabil.

Față-n față cu o nouă generație. 🌏#driveyourfuture by Renault

Publicată de Alin Gabriel Grămescu pe Marţi, 16 iulie 2019

De la Electric am ajuns direct la un training pe comunicare pentru echipele BRD FIRST Tech Challenge RomaniaFață-n față cu o nouă generație. Iar și iar și este super!

Publicată de Alin Gabriel Grămescu pe Vineri, 19 iulie 2019

Cluj – Beclean – București – Miercurea Ciuc – Săcele – Măneciu (Prahova) – București – Săpata (Argeș). Așa arată…

Publicată de Alin Gabriel Grămescu pe Marţi, 23 iulie 2019


Septembrie

În septembrie, am alergat primul meu semi-maraton. M-am pregătit o lună, am făcut un pariu că îl termin, am aflat cu câteva zile înainte că o să alerg pe dealuri, ci nu pe asfalt așa cum îmi imaginam eu și cum mă antrenasem până atunci. Cert e că am alergat cât să îmi treacă toate gândurile. Am supraviețuit! – sună mai aproape de realitate.

Poze rare cu The Flash 🏃‍♂️🏃‍♂️🏃‍♂️🤣

Publicată de Alin Gabriel Grămescu pe Joi, 5 septembrie 2019

Proiectul Școala de reporteri SDG este o poveste de succes și câștigă pentru etapa aceasta un premiu la Gala Tinerilor din Mediul Rural. Copiii mei sunt tare fericiți cu ceea ce au creat și eu sunt tare fericit cu ceea ce au devenit ei.

Octombrie

Astăzi, la clubul CODE Kids de la Deva, copiii au scris linii de cod în prezența Ambasadorului S.U.A., Hans Klemm. Am…

Publicată de Alin Gabriel Grămescu pe Joi, 3 octombrie 2019

Lucrez cu peste 40 de tineri în comunitățile create pentru generația noastră și cred că ideile implementate de aceștia sunt utile. În octombrie, la Webstock, Milenialii a ajuns pe scenă. Am primit un mare “Da!”. Sunt fericit că lucrez cu o echipă pentru care “de ce-ul” este important și vreau să mulțumesc cu această ocazie tuturor celor care fac parte din rețeaua noastră de inițiatori, pentru că au crezut în noi atunci când ideea noastră era un simplu mail. Noi suntem milenialii! ✌️

Webstock experience 🎉📸

Publicată de Alin Gabriel Grămescu pe Marţi, 8 octombrie 2019

This is Station Europe.
Acesta e începutul. Îndrăzneț. Cred în puterea unei comunități. Cred în generația mea și pentru asta am început Station Europe – un ONG care reunește liderii și mințile creative pentru a crea, colabora și împărtăși conținut despre viitorul pe care dorim să îl trăim.
Prin inițiativele noastre ne propunem să activăm, în moduri noi, tinerii din toată Europa pentru a promova acțiuni cu impact pozitiv și de durată și pentru a se implica în procesele democratice.
Milenialii, Iubesc Studenția, Vlogging Academy și European Heroes – toate proiectele fac parte din acest început.
www.stationeurope.org

Noiembrie

Noiembrie e luna în care am ajuns pentru prima dată în China. Sunt în Shenzhen, ora locală 6:00 AM. Acasă am trecut de 0:00. Deci, e ziua mea de naștere. Am 30 de ani și mă simt împlinit. Mă gândesc la ultimii ani și îmi dau seama că am ajuns dincolo de ce mi-am imaginat vreodată. Anul acesta sărbătoresc timp de 30 de ore. Mă ajută diferența de fus orar. 30 pentru 30. Poza de mai jos e de la finala Turneului Campioanelor, unde voiam să fie Halep, dar m-am bucurat și pentru Barty.

Te invit într-o călătorie îndrăzneață.
La UNLEASH, un eveniment global dedicat SDGs, am avut ocazia să întâlnesc persoane din peste 100 de țări (162 numărul exact). 1000 de tineri din peste 100 de țări adunați într-un loc pentru a lucra împreună pentru Obiectivele Globale. Cineva glumea aici că șansa de ajunge la UNLEASH e mai mică decât șansa de a intra la Harvard. În 2019, au fost peste 18000 de tineri care s-au înscris pentru un loc.

Primul eveniment în care mă implic în calitate de reprezentant al Station Europe începe în China, Shenzhen, unde timp de…

Publicată de Alin Gabriel Grămescu pe Joi, 31 octombrie 2019

Zilele acestea am auzit cele mai bune discursuri din viața mea (live). Sunt în aceeași încăpere cu doi câștigători ai premiului Nobel și cu asta am cam spus tot despre UNLEASH – un eveniment global creat pentru SDGs.

On top of the world. 🌍

Publicată de Alin Gabriel Grămescu pe Marţi, 12 noiembrie 2019

Decembrie

Și am rămas pe loc. Pentru un moment am oprit timpul. Și am ascultat, privit, simțit, mirosit.

Am ajuns în Malta cu dorința de a învăța mai mult despre Obiectivul Global 15 – Life on land. Am avut sesiuni prin care m-am reîntâlnit cu natura și ore întregi în care am urmărit mișcarea păsărilor migratoare. Au fost zile în care am înțeles că, dacă ne dorim să conservăm biodiversitatea și să protejăm habitatele naturale, e necesar să fim conectați cu natura. Simplu. Să avem un punct de început. Nu cred că o să-i pese cuiva de ceva cu care nu e conectat.

Îmi dau seama că lucrurile nu apar din pură întâmplare. Sunt lucruri susținute de câțiva ani.

Am început cu antrenamente și am continuat cu idei, apoi, am adunat în jurul lor echipe și am transformat ideile în proiecte naționale.

Hai că mi-a plăcut anul acesta!

Next

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *